Link 7 Forum reklamowe

Link 7 Forum reklamowe


#1 2019-06-25 09:14:13

Kinol

Użytkownik

Zarejestrowany: 2018-12-14
Posty: 15
Punktów :   

Gotowanie w profesjonalnej gastronomii

Prowadzisz lokal gastronomiczny, w którym głównym urządzeniem do gotowania i pieczenia jest piec konwekcyjno-parowy? Potrzebujesz naczyń, które umożliwią Ci bezpieczne i szybkie przygotowywanie posiłków, a także ich przechowywanie w warunkach chłodniczych?
Pojemniki GN to naczynia zaprojektowane z myślą o Tobie! Wykonane ze stali nierdzewnej nie reagują z większością posiłków, co gwarantuje 100% bezpieczeństwo. Ponadto stal nierdzewna jest łatwa w zachowaniu czystości. Naczynia te doskonale znoszą wysokie amplitudy temperatur zarówno możliwość przechowywania w warunkach chłodniczych i mroźniczych, a także możliwość wykorzystywania w piecach konwekcyjno-parowych sprawia, że naczynia te są praktycznie niezastąpione.
Pojemniki GN dostępne są tutaj.

Offline

 

#2 2019-09-13 16:25:17

assana

Użytkownik

Zarejestrowany: 2019-09-13
Posty: 14
Punktów :   

Re: Gotowanie w profesjonalnej gastronomii

każda gospodyni ma w swojej kuchni kierownika gastronomii. Wiele kobiet gotuje w domu. Jest to część naszej pracy na rzecz rodziny. pieczenie jest ważną częścią. Widzisz, zapach cynamonu, wanilii, który rozprzestrzenia się w kuchni, jest tak ekscytujący.

Offline

 

#3 2019-09-15 13:21:35

marrufa

Użytkownik

Zarejestrowany: 2019-09-15
Posty: 12
Punktów :   

Re: Gotowanie w profesjonalnej gastronomii

Do pieczenia wysokiej jakości ważny jest piekarnik, w którym się piecze. Byłem o tym przekonany. Miałem smutne doświadczenie, gdy wszystko płonęło z góry, a wnętrze było surowe. Teraz mam piekarnik Bosch HBN42S350E. Zamówiłem to na https://allmega.pl/stove/. To niesamowite, jak pyszne rogaliki, ciasta i chleb mogą być w mojej kuchni.

Offline

 

#4 2021-08-29 20:54:28

emil34

Użytkownik

Zarejestrowany: 2015-07-16
Posty: 77
Punktów :   

Re: Gotowanie w profesjonalnej gastronomii

Warto również zwrócić uwagę na składniki, które wybiera się do przygotowywania dań. Do smażenia można wybrać np. olej rzepakowy https://olejrzepakowy.com/bank-wiedzy/

Offline

 

#5 2021-11-11 09:52:00

wirażka

Użytkownik

Zarejestrowany: 2021-07-09
Posty: 170
Punktów :   

Re: Gotowanie w profesjonalnej gastronomii

Ja raczej na gotowaniu się nie znam i skupiam się w głównej mierze jednak na wypiekach, których również zresztą dopiero co się uczę. Mimo wszystko chciałbym oczywiście każdemu polecić przepyszne pierniki od https://e-torty.pl/pierniki gdyż wiem sam, że ich smak jest naprawdę znakomity. Mi póki co jeszcze nie udaje się upiec takiego piernika.

Offline

 

#6 2021-11-26 08:59:20

donka

Użytkownik

Zarejestrowany: 2021-06-25
Posty: 41
Punktów :   

Re: Gotowanie w profesjonalnej gastronomii

Gotowanie w profesjonalne gastronomii to nie lada wyzwanie Trzeba o tym pamiętać. Tak samo jak o odpowiednim wyposażeniu takiej kuchni. https://multigastro.pl/dzielarki-zaokraglarki dzielarki i zaokrąglarki przydają się wszędzie tam, gdzie mamy do czynienia  z ciastem. Maszyna dzieli ciasto na takie kulki o identycznym rozmiarze, dzięki temu nie ma żadnego problemu z przyrzadzaniem większej ilości produktów o takich samych parametrach.

Offline

 

#7 2021-12-18 13:33:56

wirażka

Użytkownik

Zarejestrowany: 2021-07-09
Posty: 170
Punktów :   

Re: Gotowanie w profesjonalnej gastronomii

W sumie warto jest jeszcze  w takich miejscach regularnie przeprowadzać różnego rodzaju czynności dezynsekujące. Akurat ja jestem zdania, że świetnie sprawdza się dezynsekcja warszawa i ja również właśnie z takich usług staram się regularnie korzystać.

Offline

 

#8 2022-03-17 14:16:42

Soeugenia

Nowy użytkownik

Zarejestrowany: 2022-03-17
Posty: 1
Punktów :   

Re: Gotowanie w profesjonalnej gastronomii

Najbezpieczniej jest mieć kuchnie elektryczną w takim lokalu https://gastromarket.pl/kuchnie-elektryczne/. Tylko trzeba robić należyty przegląd instalacji, wiadomo

Offline

 

#9 2022-04-02 23:28:22

iskra

Użytkownik

Zarejestrowany: 2020-03-14
Posty: 49
Punktów :   

Re: Gotowanie w profesjonalnej gastronomii

W dobrych restauracjach nie wykorzystuje się gotowych produktów, wszystko przygotowuje się na miejscu. W tym także wędliny, kiełbasy. Jak szukacie sprzętu do tego przydatnego to solidna nadziewarka do kiełbasy jest dostępna w ofercie https://swojskiwyrob.pl/40-nadziewarki-do-kielbas . W tym sklepie zaopatrują się także osoby wykonujące wędliny w domu.

Offline

 

#10 2022-04-03 17:55:19

Tolek

Użytkownik

Zarejestrowany: 2022-02-22
Posty: 39
Punktów :   

Re: Gotowanie w profesjonalnej gastronomii

Na obiad polecam zrobić przepyszne burgery. Jeśli chodzi o przepis, to najlepsze burgery zrobicie, jeśli będziecie się kierować sugestiami z tego przepisu - xxxxxxxxxxxxxxxxxx. Burgery przyrządzone według tego przepisu, są nawet lepsze niż te ze znanej sieci restauracji.

Link nie na temat. (cieć)

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
GotLink.pl